Plná červená vína jsou charakteristická sytou barvou, bohatou chutí a komplexním aromatem. Vyrábí se především v Bordeaux ve Francii, Toskánsku v Itálii a taktéž v oblasti Rioja ve Španělsku. Plná červená vína dokonale zkombinujete s masovými pokrmy, ale i plísňovými sýry. Některé láhve jsou zase vhodné k archivování.
Čím jsou plná červená vína výjimečná?
Plná červená vína se vyznačují intenzivní strukturou, vysokým obsahem tříslovin a komplexní paletou chutí, ve které můžete cítit třešně, švestky, ale i bobulové ovoce, koření a často náznaky dubových sudů. Chuť je dána nejen procesem zrání, ale i volbou odrůd, jako jsou Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah a Malbec. Kvalitní plná červená vína mohou zrát i desítky let, během nichž se jejich chuť rozvíjí a dosahuje vrcholu.
Jak jsou na tom moravská červená vína?
I v České republice, a to konkrétně na Moravě, najdete plná červená vína, která stojí za pozornost. Mezi nejpěstovanější modré odrůdy patří Frankovka, jež vyniká svou ovocnou a kořenitou chutí, a Svatovavřinecké, které má plné tělo s čistým ovocným profilem. Rulandské modré (Pinot noir) patří mezi královské odrůdy a často se používá k archivování. Modrý Portugal a Cabernet Sauvignon mají variabilní chuťový profil, který se hodí k jakékoliv příležitosti. Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na odrůdu André, což je typicky moravský unikát spojující výraznou chuť s jemnou strukturou. Každé moravské víno je jedinečné a je důkazem toho, že i východní Evropa dokáže konkurovat světovým standardům.
Pokud hledáte internetový obchod, odkud byste si objednali kvalitní červená, ale i bílá vína, podívejte se do nabídky OKVINO.cz. V nabídce má vína z Argentiny, Francie, Itálie, Maďarska, Německa, Rakouska, Španělska a samozřejmě i České republiky.
Leave a Reply